Svetla LED table. Ono što je faktor snage LED lampe

Factor snage LED lampi je vrijednost koja je jednaka odnosu aktivne snage opterećenja korištene na ukupnu snagu. Poslednji parametar je proizvod efektivne vrednosti napona i struje. Jednostavnim rečima, ovaj indikator je jedan od najvažnijih parametara LED lampi.

Potrošnja energije

Vrednost se meri u vatima. Bila je ona koja je postala glavni indikator u preferenciji LED dioda na druge izvore. Energje

Izbor snage LED lampice treba da bude zbog određenih aspekata:

zahtevi za percepciju osvetljenja (odmor, rad, obuka, itd.);

tip prostorija ili teritorije (otvoren, zatvoren, taman, osvetljen prirodnim svetlom itd.);

karakteristike područja (hemijske laboratorije, operacione sale, kućne sobe, proizvodna područja itd.).

Faktor snage je količina koja pokazuje kako je izobličen oblik struje upoređen sa ulaznim naponom. Merenje ove vrednosti vrši se u relativnim jedinicama. Koeficijent može biti jednak 1, ali ne više. U glavnoj masa, faktor snage LED lampe je u opsegu od 0.5 do 0.95.

Uticaj

Direktno od ovog indikatora zavisiće od nivoa potrošnje električne energije, ali je dovoljno pametan. Obični obični potrošač plaća samo za aktivnu potrošnju energije i plaćanje električne energije za svetiljke iste moći, ali različiti faktori snage će biti isti. Plaćanje lošeg faktora snage je za kompanije koje snabdijevaju električnom energijom, pošto se većina reaktivne snage pušta u žice snabdevanja. Zbog toga država uvodi ograničenja na faktor snage. Prema GOST R55705-2013 LED žarulja snage ne više od 8 W treba da imaju faktor snage od najmanje 0.7, od 8 do 20 W - 0.85 i više od 20 W - ne manje od 0.9.

Nažalost, rusko tržište je preplavljeno sijalicama s faktorima snage znatno nižim nego što to zahteva ruski GOST. Proizvodnja i prodaja takvih lampe predstavlja kršenje ruskog zakona. .

U ovom članku: koje LED lampe se razlikuju od "Ilich lampe"; o kojim faktorima zavisi život LED lampice; koje vrste LED svetiljki postoje; detalje o izboru LED lampe; uporedna tabela zavisnosti svetlosnog zračenja na snagu tri vrste sijalica.

U porejuenju sa uobičajenim lampama za domaćinstvo - sa filamentom i fluorescentnim - o LED električnoj opremi, većina nas veoma malo zna. No, normalno LED su prisutni u kćći za dugo vremena Predlažem pažljivo proučavati LED rasvjeta sa svih strana, jer će se u narednim godinama ove lampice ugraditi u većinu sijalica unutar i blizu naših domova.

Trošak struje je manji - lakše

U prethodnom članku o LED sijalicama ukratko su pregledali njihove glavne karakteristike, uključujući efikasnost svjetlosti - detaljnije ćemo ga proučiti. Dakle, svaka električna svetiljka pretvara električnu energiju koja se snabdeva njima u svetlosno zračenje vidljivo ljudskom oku i meri se u lumenima. Što je veći svetlosni izlaz, to su efikasniji ovi uređaji.


Hajde da uporedimo LED lampe i Illich lampe. Prije dvije decenije da se poboljša svjetlo domaćinstva zamijeniti, na primjer, 100 W lampe filament na snažnije ili 150-200 W lampe instaliran nekoliko patrone, u svakom slučaju povećava potrošnju energije. Odnos potrošene električne energije i svetlosne snage žarulja sa žaruljem je - 1 vat oko 12 lumena. Da bi se povećala svjetlo izlaz takvih light smanjiti već nisku efikasnost, koja ne prelazi 15%. Na primjer, smanjenje vrijednosti efikasnosti do 4% smanjenjem potrošnje napon lampe, možete povećati svoj radni vijek hiljadu puta - ali ovo lampa sija vrlo slabo.


Moderni LED lampe po potrošene vatu dati ne manje od 100 lumena, intenzitet toka generira svjetlo veća od žarulje sa žarnom niti je oko 10 puta. Na primjer, lED reflektori su efikasniji i manje energetski intenzivniji od njihovih kolega sa žarnom lampom. Svjetlosna učinkovitost od LED lampe ovisi o vrsti i temperature grijanja LED, karakteristike napajanja, kao i njegova struktura i optičkih elemenata raspršuje koji se nalazi na lampu kapu.


Da bi se postigla maksimalna izlazna snaga lampice, samo visokokvalitetne LED diode nisu dovoljne. ProizvođacDrugim riječima, generisanje svjetlosni tok od 100 lumena LED svjetiljka, sa grijanjem u elektron rekombinacije zoni oko 25 ° C, nakon ugradnje u zatvorenim rasvjeta može zagrijati u aktivnoj zoni do 100 ° C - intenzitet svoje emisije svjetlosti u ovom slučaju pada do 80 lumena.

Direktnost svetlosnog zračenja. Sa žarnom niti i fluorescentne, se uspostavlja u lampe, generirati jedinstvene svetlosti preko odbora - je da se fokusira osvjetljenje u jednom pravcu je moguće samo pomoću reflektora ili abažur. Svjetlo emisije LED dioda je uvijek usmjerena samo u jednom pravcu taco da LED lampe opremljen optički element


Linearnost svetlosti potoka proizvodi LED lampe je istovremeno prednost i nedostatak lampi ovog tipa - sjedne strane, lumena se ne rasipa uzalud i osvjetljavaju samo neophodne zoni, što omoguća manjurodrodro rytoro roto iproto ryto ryto ryto ryto ryto rytorak Sa druge strane, konstrukcija osvjetljenja LED svjetiljkama treba

Koliko će trajati LED lampa

Različiti proizvođači govore o životnom veku od 30 000-100 000 časova, tj. U prvom slučaju, lampa će trajati više od 8 godina, u drugom - preko 27 godina, u okviru svakodnevnog rada lampice u roku od 10 sati. Kao što je već pomenuto, životni vijek LED rasvjetnih uredjaja zavisi od sličnih karakteristika LED-a - detaljnije ćemo raspravljati o njima.

Prvi kriterijum koji utiče na život LED a je kvalitet LED kristala, jedinstvenost njegove strukture. U radu, kristalno je degradiran na dva načina - kao rezultat višestrukih poremećaja kristalne rešetke i migracije metala atoma formiranja elektroda.


a) konstrukcija konvencionalne LED: 1 - anoda; 2 - katoda; 3 - provodnik; 4 - kristal; 5 - plastična sočiva
b) LED design: 1 - kućište; 2 - provodnik; 3 - hladnjak; 4 - kristal; 5 - sočivo; 6-katoda

U onim dijelovima kristala gde je kristalna mreža pretrpela najveće oštećenje, električna energija se troši samo uz oslobađanje toplote, tj. Bez svjetlosnog zračenja. Tačni uzroci ovog nedostatka nisu utvrđeni, pretpostavlja se da su uzrokovani statičkim elektricitetom.

Metal atoma prodiru u kristalnu strukturu elektroda na izazove curenje struje - kretanje struje u u kristalu metalnih uključaka na atomskom nivou, svjetlo se ne proizvodi. Sa rastućom strujom i temperaturom, procesa penetracije atoma metala u LED kristal se naglo povećava, dok svetlost zračenja i pad napona - ovaj LED će brzo propasti. Ovaj nedostatak je svojstvena nizak "overclockana" LED lampe koje imaju visoke svjetline na nedostatak efikasno uklanjanje topline - person-in-the-way;

Međutim, pri podizanju temperature unutar LED lampe i, kao rezultat, u brzom habanju, često je kriv za ne samo proizvođača, već i korisnika. Radijator, koji uklanja toplotu od LED-a, mora ga dati okolnom vazduhu ili zidu na koji je pričvršćena lampica. Ako instalirate nekoliko LED lampica u nepropusnim plafonima ili zatvorite svoju flasu uz blago pricvršćivan materijala Uzgred, u lažnom plafonu biće ispravno instalirati armstrong LED plafonska rasvjeta, napravljene u obliku panela.


Scope uklanjanje topline tokom rada LED lampos takođe utiče na fosfor osmišljen od fosfora i optički sistem ugrađen u LED. Znak habanja fosforja postaje plavkast ton svetlosnog zračenja, uzrokovan prevladavanjem direktnog zračenja kristala. Optički sistem, napravljen uglavnom od silikona ili plastike, gubi transparentnost, što smanjuje izlaz svjetla LED-a.


Treba napomenuti da LED diode naetiri najvećih svetskih proizvođača u ovoj oblasti, holandski Philips, američki gree i nemački Osram, imaju najveće karakteristike performansi i dug radiji-ji Što se tiče trajanja LED opreme, treba napomenuti da mogu da generišu svetlosno zračenje već nekoliko decenija, ali intenzitet ovog zračenja iz gore opisanih razloga postepeno će se smanjivati. Nakon 25 000 sati (kada je 10 sati dnevno - 6.5 godina), intenzitet svetlosnog fluksa će se smanjiti za 25-30%, što međutim zadovoljava zahteve modernih standarda.

Vrste LED osvetljenja

U zavisnosti od svrhe, LED rasvjeta je podeljena na ulice, industrijske i kućanstvo.

Sjajno belo svjetlo, osmišljeno za osvetljavanje puteva, parkova i raznih arhitektonskih struktura, nemaju zamjensku svjetiljku. Njihovo telo služi dve namene - da obezbedi maksimalnu zaštitu od prašine i vlage, kao i performanse radijatora koji prenosi toplotu u atmosferu.


Pribor za kancelarije (belo svetlo), stambeno-komunalne objekte i prodavnice za proizvodnju takođe nemaju nikakve izmjenjive elemente i praktično ne trebaju održavanje.Oni se razlikuju od svetiljki u smislu da ispunjavaju strožije zahteve za kvalitet osvetljenja, stabilnu reprodukciju boja i uslove rada.


Kućna LED svjetla (žuto svjetlo) imaju nisku snagu (do 20 W) Po pravilu, lampice za domaćinstvo su opremljene zamjenljivim LED lampama. Ova grupa uređaja je najraznovrsnija u svom dizajnu i ugrađenom prostoru - mogu se ugraditi u plafon, pod, zidove chône nocena, suspendovan, koji se koristi za osvetljenje namještaja, ko no nocto noto noe, koji se no koristij


Izbor LED žarulje

Vijek trajanja LED lampe zavisi od brojnih karakteristika koje su u njemu ugrađene tokom proizvodnje, stoga je naziv proizvođača važan u izboru - tj. Samo kriterijum cijena ne određuje njegov kvalitet. Hajde da pređemo na izbor - kako da ne napravimo greške, uopšte uzimamo jeftinu LED lampu?

Ibiojeni kriterijum izbora - snaga lampe u vatima - nije vrlo indikativan za LED lampe, jer samo prijavljuje svoju potrošnju energije po jedinici, a trebamo znati veličina svjetlosnog zračečenjei, a trabamo znati


Emisija svetlosti, merena u lumenima (lm), karakteriše sposobnost ove lampice da osvijetli prostoriju. U nekim slučajevima, proizvođač "zaboravlja" da specificira količinu svetlosnog fluksa na lampe, dajući samo upoređivanje sa određenom žaruljom za žarulje - pristan, ova LED lampica u z ja val l l g g g g gval Predlažem da koristim tabelu koja sledi, što nam omogućava da odredimo odnos između svjetlosnog zračenja i snage lampe.

Ini se se se i o o LED LED LED LED e LED LED LED al LED LED LED LED LED tre tre tre tre tre LED LED LED LED LED LED LED LED LED LED LED LED itu itu od od od od od od od od od od od od od od od od od od od od od od od od od od Proizvođači proširuju ugao osvetljenja lampice pomoću optičkog elementa, što ukazuje na ugao odstupanja svetlosnog zraka na ambalaži. Ako je ugao 120 °, onda to znači sledeće: svetlosni fluks koji emituje lampa prepolovljen je s obzirom da fluks svetla od centralne ose odstupa za 60 °. Smer radijacije zračenja na razdaljini od 120 ° je prilično širok - prostor ispod takvog lampe će se osvetliti preko velikog područja s praktično istim osvetljenjem. LED sijalice sa uglom od 20 ° do 30 ° pogodne su samo za zonalno (akcentno) osvetljenje, za obično osvetljenje sobe nisu pogodne.


Pa, mislite, trebalo bi bi bi ta LED LED lampe sa odstupanje od 120 ° - bez obzira kako! Širokougaono osvetljenje stvara još jedan problem - visoka osvetljenost pod širokim uglom, što može izazvati neugodnost očima domaćinstva. Iz tog razloga, sijalice sa širokim uglovom odstupanja mogu se ugraditi samo na plafonske i zidne sijalice, u kojima je ispunjen zahtjev za zaštitni ugao. Čega su u suštini zaštitni kut svetiljke je najveći kut na koji izvor samo svjetlost (lampe) propušta vidokrugu ljudskog oka, odnosno ne osvjetljava oči ... Zaštitni ugao u svetiljkama kreiran je pomoću mrežastih sita postavljenih na određenoj udaljenosti od sijalice lampe.


Sledeći indikator je temperatura boje ili, drugim riječima, nijansa boje emisije svjetla koju generiše ova lampica. Ako je sa lampa sa žaruljem sve bilo jednostavno - njihovo svetlo je bilo samo žuto, onda u slučaju fluorescentnih i LED lampi ovo nije tako. Prilikom izbora lampice, obavezno obratite pažnju na temperaturu boje koja je navedena na paketu u stepenima Kelvin:

  • od 2700 to 3500 ° K - tzv. "toplo" svetlo sa žutim tonovima, slično emisiji svetlosti od žarulja. Kada se to lampa sa temperaturom boje 2700 ° k
  • od 4000 to 5000 ° K - neutralno belo svetlo, pružajući svetlu osvjetljenje. Takva lampe se obično koriste u kancelarijama, preduzećima i javnim institucijama;
  • više od 6500 ° K - hladno belo svetlo sa visokim svetlosnim izlazom. Ova grupa sijalica se koristi samo za ulično osvetljenje.

Na kraju, budite sigurni da obratite pažnju na indeks uzvrata boje (CRI), na popisu sijalicu paket - svoju brojčanu vrijednost opisuje kako je boja objekata obasjana lampu ðe odgovarati svoju prirodjujo ryj ostgovarati ryojidnostrojtojou boujnonono Optimalna vrednost ovog indikatora će biti indeks rendering 70 y više (ili nivo reprodukcije boja nije niži od 2A). Lampe za ulično osvetljenje mogu imati nižu vrijednost indeksa - 60 (ili 2B), ali ne niže.

Na tržištu svetlosnih izvora u Rusiji se sada pojavljuju nekoliko vrsta lampi. Najčešće za kućnu i industrijsku upotrebu su:
- žarulje sa žarnom niti
- halogene sijalice
- fluorescentne sijalice
- LED lampe

Najsavremenije i ekonomičnije su LED lampe sa mnoge prednosti pre drugih vrsta sijalica, uključujući ekonomiju potrošnje električne energije. Međutim, ovde se ne bavimo njihovim poređenjem, a detaljno ćemo se baviti potrošnjom energije i energije LED lampe.

Snaga i napredak LED lampi

Snaga LED lampi se meri u vatima, kao i snaga bilo kog drugog potrošača električne energije, bilo da se radi o kotlu, mikrotalasnoj pećnici ili kancelarijskom štampaču. Za jednostavno i brzo merenje potrošnje energije, možete koristiti uređaj - vatmetar.

Za LED lampu, snaga je jedna od najvažnijih karakteristika koja utiče na "količinu svetlosti" koju proizvodi lampa. Međutim, treba napomenuti da je ova ovisnost nije ravna linija i kontinuirani tehnološki napredak u LED industriji, proizvođači čine iz godine u godinu rasta svetlosti lampe sa jednog vata električne energi kojuju vii Jednostavno rečeno, to znači da proizvođači LED i LED lampe, razvoj visoke tehnologije, postiže se da dizajniran i proizveden prije godinu dana, vodio lampa snage 10 vati, sjaji ko i na najnoviji i moderni i li jy ij Postoji razlog da se veruje da će se razvoj efikasnosti LED lampi nastaviti.

Neiskreni trikovi nekih proizvođača


U 2014, najsavremenije sijalice sa potrošnjom energije, na primjer, 10 vati mogu dati svjetlosni tok od 1000 lumen, odnosno 100 lumena "svetlosti" po vatu. Pored toga, čak iu periodu 2012-2013. Godine, najbolje sijalice od 10 vati su sjajile samo 700-800 lumena.

Drugim rečima, ako izaberete LED lampu i između nekoliko varijanti (proizvođačkih firmi) na paketu vidite istu snagu, to ne znači da će jednako sijati. Sijalice proizvođača sjaju što je snažnije što je broj označen karakterističnim "svetlosnim intenzitetom" ili "svetlosnim fluksom" izraženim u lumenima.

Međutim, postoji još jedan važan problem: mnogi nepošteni proizvođači ukazuju na pakete sijalica s precijenjenim karakteristikama, kako u pogledu snage i svjetlosnog fluksa. Često možete pronaći situaciju u kojoj lampe poznatog proizvođača navedenog kapaciteta, na primjer, 8 Wi svjetlosni tok Očigledno, druga sijalica jednostavno obmanjuje kupca precijenjene karakteristike svetlosnog izlaza.

Na žalost, često postoje i druge situacije u kojima proizvođača na ambalaži označava da se lampa troši pet vatii troši više električne energije nego što je garantovao proizvođač. Također, često u vidu situaciju u kojoj proizvođači prenaglasiti arnto sutiviv pokazatelje - kao što su električni analogni ččta daoda ododododod vavaariariva ariariariariva vavaodariariariari ariariariariariari ariariaaaa aaaaaaa aaaaa,,,, se 10-vatarska sijalica svijetli samo kao normalna sijalica od 60 or 75 W.

Da biste se zaštitili od ovoga, možete kupiti samo LED lampe od pouzdanih i dokazanih proizvođača koji su stekli povjerenje. Imena takvih proizvođača su svima poznata: Verbatim, Philips, Osram, Supra i drugi. U našem online prodavnica prodamo samo kvalitetne lampe najpoznatijih i "iskrenih" proizvođača.

Da li snage LED lampice padnu s vremenom?

Dugotrajni testovi pokazuju da je potrošnja energije LED svjetiljki praktično nepromijenjena tokom čitavog trajanja uređaja. Ali s vremenom, svetlosni tok počinje da pada, tj. sijalica počinje da sija manje s istom potrošnjom energije. Dobra sijalica smanjuje svetlosni fluks za 10-20 posto nakon 20-30 hiljada sati rada, što garantuje nekoliko godina rada sa deklarisanim karakteristikama.

Članci o LED osvetljenju

Ovaj članak je za one koji su prvi put postavili takvo pitanje i nisu imali tehničko obrazovanje. LED osvetljenje je osvetljenje nečega koristeći relativno nove izvore svetlosti - LED. LED je industrijski kreiran kristal koji, kada je priključen na struju, počinje emitovati svetlost. U pravom smislu, novi izvor svetlosti ne može se nazvati dioda koja emituje svetlost; On je izmislio prije nekoliko desetljeća, ali se aktivno razvija i koristi u svim sferama našeg života, on je postao tek u ranim 2000-ih, zahvaljujući novim otkrićima na polju tehnologije i značajno smanjenje troškova proizvodnje.

Savremene tehnologije ne stoje mirnije, a naučni i tehnološki napredak ne ostavlja tako sferu našeg života kao pokrivenost. Razvoj se javlja i prema gore karakteristike osvjetljenja, a u smjeru nastanka dodatnih povezanih tehnoloških uređaja koji povećavaju korisnost svjetiljke i rasvjetna sistema u cjelini. Govorimo o brojnim varijantama LED lampi sa ugrađenim senzorima.

Odlučili smo da napravimo anketu koja će sakupljati najzanimljivije povratne informacije o LED lampama. Ove kritike smo sakupili i od naših kupaca (i nastavili sakupljati), a sa Interneta - sa različitih foruma, blogova, tematskih portala i drugih resursa. Nakon velike količine podataka koje smo sistematizirani, bezlično i okrenuo set zanimljivih mišljenja i savjete stvarnih ljudi, koristeći LED lampe kod kuće, na vikend, ured, itd

Kupci naše online prodavnice često postavljaju pitanja - koje LED lampe su najbolje, koje kompanije? Šta su tačno bolje? Da li je moguće vjerovati karakteristikama sijalica koje su navedene na paketu? Mogu li kupiti LED lampe napravljene u Kini? Mogu li koristiti LED lampe u dečijim prostorijama? Ovo je samo deo pitanja koja kupci pitaju prilikom odabira najbolje opcije za sebe. A takva pitanja se javljaju kada kupac već zna koji su tipovi lampe potrebni i sa kojim karakteristikama. U ovom članku ćemo pokušati odgovoriti na sva ova pitanja i izbjeći nove zagonetke za potrošača :-)

LED je poluprovodnički uređaj koji pretvara električnu struju u svetlost. LED ima uobičajenu skraćenicu - LED (dioda koja emituje svetlost), koja u doslovnom prevodu na ruski znači "dioda koja emituje svetlost". LED se sastoji od poluprovodničkog čipa (čipa) na podlozi, kućišta sa kontaktnim terminalima i optičkog sistema. Direktno zračenje svetlosti dolazi od ovog kristala, a boja vidljivog zračenja zavisi od njegovog materijala i različitih aditiva. Po pravilu, u LED kućištu postoji jedan kristal, ali ako je potrebno povećati snagu LEDa a ili radijaciju različitih boja, može se instalirati nekoliko kristala.

Ovo je sigurno na jvažnije pitanje, jeer je svet danas na igra eve u tehnologiji osvetljenja, a jedan mora biti siguran da LED osvetljenje ne šteti zdravlju. Do danas (2014.), ovo pitanje ne može se smatrati temeljito proučavali, od perioda uvođenja LED rasvjeta u ivivotu osobe je i dalje prilično mali, a potrebne količine statističkih podataka za analizu joi nijei iyei iyei iji. Ipak, u ovom trenutku postoji ogromna činjenica i mišljenja stručnjaka iz ove oblasti, što ukazuje to da nema štete od LED osvetljenja.

Ovaj Da biste pronašli prave LED lampe je vrlo jednostavan i pomoći ćemo vam da napravite pravi izbor, slijedeći dole instrukcije. Ili nas odmah pozovete i rado ćemo vam pomoći u izboru.

U ovom članku ćemo raspravljati o prednostima korištenja LED lampe u odnosu na fluorescentne (često nazivaju "za uštedu energije") žarulje, halogene i sa žarnom niti. U drugom dijelu, ekonomično izračunavamo isplatu prilikom zamjene sijalica LED-om. Ekonomska efikasnost LED lampe je toliko očigledna da vam ne treba posebno znanje za donošenje sopstvenih zaključaka.

Jedan od zadataka koji se često sreću u dubokoj popravci ili izgradnji stambenog i poslovnog prostora je nivo dovoljno osvetljenja. U situation pogledati LED osvetljenje. Dakle, koliko i koja vrsta LED lampi je potrebno ugraditi kako bi bila udobna?

U jednom od naših članaka, pričali smo o tome šta je LED i kako se razvio. Sada želimo da razradimo aktuelne lidere industrije - one koji proizvode LED i LED lampe. Ovo nije isto, jer proizvođači sijalica ne proizvode LED i obrnuto, proizvođači LED-a se uvek ne bave masovnom proizvodnjom sijalica na osnovu njih. Prema zvaničnim podacima kompanije IMS Research na proizvodnju Februar 2013 LED je koncentrirana u Kini (50%), a slijede Tajvan (20%), Južna Koreja (10%), Japan, SAD, Europi i drugim regijama (zajedno 20%).

Ovaj rad predstavlja praktičan vodič za one koji će napraviti globalnu popravke u stanu ili kući i razmišljajući otome kako bi se rasvjeta budućnosti dom udobnim, udoban, jesinnae, nee ceshe, ak cesto, jedinsthe, deeste, deeste, deeste, de jesus, jedinsthe, anképée, jesinje, ja, jedinstée, jesin, jesin, jasin Za sada, zaista, ima puno o čemu treba razmišljati, s obzirom da LED osvetljenje postaje sasvim jeftino. Izbor snage, veličine i spoljašnjeg dizajna izvora svetlosti je veoma bogat i ne možete ograničiti svoju maštu. Sa čime početi? Kako pravilno pristupiti zadatku? Da biste to uradili, morate razumjeti šta tačno želite da uradite, a zatim pronađite najefikasnija rešenja sa praktične i ekonomske tačke gledišta. Nije tako teško kako izgleda i rado ćemo vam pomoći u tome.

U našoj online trgovini mozhete kupiti LED lampe i LED lampe, odabrati ih za zadatak osvetljenja bilo kog objekta. Ali naše aktivnosti su ograničene ne samo na prodaju - naš tim je takođe iskusio inženjere u projektovanju, proizvodnji, instalaciji i daljnjem radu sistema kontrole osvetljenja. Naši partneri su mnoga inženjerska i dizajnerska preduzeća, zajedno sa kojima možemo realizovati projekte osvetljenja sistema objekata bilo koje veličine i složenosti. Ova linija aktivnosti naše kompanije predstavljena je na tržištu kao WLightiT projekat.Related news

Svetla LED table. Ono što je faktor snage LED lampe image, picture, imagery


Svetla LED table. Ono što je faktor snage LED lampe 38


Svetla LED table. Ono što je faktor snage LED lampe 15


Svetla LED table. Ono što je faktor snage LED lampe 69


Svetla LED table. Ono što je faktor snage LED lampe 76


Svetla LED table. Ono što je faktor snage LED lampe 95