Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora

Dobar dan, ja ću biti u Moskvi u dva tjedna, planiram da izabere BMW X5 tijelo E70 2008-2010 , ili kako ide. Recite mi, sve što imate na sajtu piše o složenoj provjeri automobila prije kupovine - da li je relevantno? A takođe je pitanje kako proveriti kilometražu i šasiju, pod uslovom da vaš dijagnostičar stigne na parkiralište automobila. Hvala, čekaću odgovor.

Zdravo, Vit! Sa zadovoljstvom ćemo proveriti potreban broj automobila kako bismo pronašli najbolju opciju. Sa BMW X5 E70 smo vrlo dobro upoznati, naš gospodar zna savršeno svoje motore ilabe tačke, imamo svu potrebnu opremu za obavljanje BMW računarske dijagnostike i inspekcija tijela. Sve što je napisano na naemem sajtu - cijene za dijagnostiku i listu usluga - relevantno je. Povodom vožnje i rada - provjeravamo vožnju kompjuterom i vizuelno. Ie. Ako je bilo razlike kompjuter nije . Šasija - naravno, u potpunosti procijeniti njegovo stanje, treba lift; , zatim napravite probni pogon, ocenjujući opšte stanje upravljača, amortizera, creaks / udaraca / buke i tako dalje. Ako dolazite u moskvu iz drugograda da biste automobil - možemo ponuditi da smo se upoznali na stanici ili na aerodromu, po cijeni to će biti kao taksi, ali odmah ćemo biti u mogućnosti da ide Imamo i daljinski automobil inspekcijske službe bez vaše prisustvo - u slučaju da ste odabrali Dakle, pozovite pre odlaska ili pošaljite na poštu Skype-u, bićemo zadovoljni da podignemo najbolji auto za vas prema vašim parametrima!

vijesti

recenzije o nama

07.07.2017
Viktor, BMW X1, pregled pre kupovine

Dobar dan! Koristio sam usluge kompanije "Avtozayats" kako bih testirao BMW X1 automobil u izdanju 2014. godine. Automobil je bio na sajmu automobila na Lenjingradu. U 9h sam pozvao kompaniju, do 11 sati smo se upoznali sa Vasilijem u izložbenom salonu. Izvršili su sve neophodne provere na kućištu, elektronici, oslanjanju, akppu, provjerili rad. Sve je uradjeno profesionalno, nisam imao razloga da sumnjam u kompetentnost gospodara. Za savesni rad pišem savesno mišljenje! Hvala vam!

Lada priora

O modelu

U 2007. godini započela je masovna proizvodnja Lada "Priora". U srcu dizajna automobila nalazi se baza "Lada 110", iz ovog limuzina "Priora" dobija se motor i drugi delovi. Uprkos tome, model ima vi vie od hiljadu novih originalnih delova.

Italijanski studio "Corcerano" bavio se razvojem enterijera novog modela. Enterijer je izrađen u modernom stilu koristeći savremene materijale. Donji deo unutrašnjosti izrađen je tamnim bojama, a gornji, u svetlu. Postoji i nekoliko opcija za kombinovanje različitih boja. Na naslonu za ruke na vozačevim vratima su dugmad za upravljanje električnim prozorima, dugmetom centralnog zaključavanja i džojstikom za električno podešavanje spoljašnjih ogledala. Tasteri za električni prozori su dizajnirani tako da se isključi slučajno pritiskanje.

Pogodna instrument tabla, sve što je neophodno za vožnju je dobro postavljeno, instrumenti se lako čitaju. U središtu kontrolne table nalazi se ekran bočnog računara koji prikazuje trenutno vreme, prosječnu i trenutnu potrošnju goriva, elektronski odometar, prosječnu brzinu i druge neophodne informacije. Sa leve strane upravljača je pogodan modul za kontrolu osvetljenja. Takođe, centralna konzola je prilagođena za ugradnju DIN i 2DIN audio sistema.

Lada "Priora" je opremljena 1.6-litarskim 1.6-litarskim motornim motorom sa šestostepenim ventilom i petostepenim menjačem sa poboljšanom kvačilom.

Osnovni paket "Normal" uključuje zračni jastuk za vozača, naslon za ruke između prednjih sjedala, električni servo upravljač, centralno zaključavanje s daljinskim upravljačem, upravljač je podesiv po visini, blokada, električni podizači prednjih stakala, putno računalo, dva naslona za glavu za putnike na zadnjoj klupi, satovi i korektor prednjih svetala.

"Lux" verzija poseduje povećanu sigurnost, uključuje ABS i EBD, klima uređaje, sigurnosne pojaseve sa zatezačima, dvije prednje zračne jastuke, alu felne i senzore za parkiranje.

Računarska dijagnostika Lada "Priora"

Preporučuje se računarska dijagnostika "Priora" nakon 15-20 hiljada km vožnje ili tokom planiranog održavanja. Takođe, dijagnostiku treba obaviti u slučaju neispravnosti i kvarova u radu sistema, kada se otkriju nedostaci i pogoršava performanse jedinica, mehanizama i sklopova.

Pored toga, kompjutersko ispitivanje treba izvršiti prilikom kupovine automobila, nakon izvršenja rezervnih dijelova ili popravke, nakon dugog parkinga i prije putovanja na velike daljine

Da bi se nadgledalo zdravlje elektronskih upravljačkih jedinica i sistema "Priora", izvršena je kompyuterska dijagnostika koja koristi

"X-431 Master", višenamenski skener.

"Scan-Master USB" univerzalni adapter.

"DiSco Express", dijagnostički komplet.

MT Pro4, mjerna jedinica.

TJG (A1003-1) tester goriva.

"ALC-1", alfametar.

16-pinski konektor za obd-ii seriju za povezivanje dijagnostičke opreme nalazi se na instrument tabli, iza prostora za rukavice.

Kompjuterska dijagnostika "Priora" vrši se u skladu sa tehnološkim mapama razvijenim na osnovu priručnika za rad automobila i obezbeđuje sledeće poslove:

Proverite integritet osigurača i ožičenja, kao i pouzdanost priključka svih konektora.

Identifikacija elektronskih kontrolnih jedinica i softvera.

Kodovi za čitanje i dekodiranje.

Erase errors.

Dijagnoza izvršnih mehanizama.

Dijagnoza zdravlja senzora.

Ispitivanje električnih kola i jedinica.

Reprogramiranje elektronskih jedinica (ako je potrebno).

Snimite i odštampajte protokole.

Analiza dijagnostičkih rezultata.

Izrada i koordinacija sa klijentom o planu rešavanja problema.

Dijagnoza motora Lada "Priora"

Varijante izbora automobila sedana "Priora" motora i menjača:

2007-2013.

Standard: 1.6 litar, VAZ-21126, 81 ks, 5MKPP.

"Norm": 1.6 litara, "VAZ-21126", 98 ks, 5MKPP.

Lux: 1.6 l, VAZ-21126, 98 ks, 5MKPP.

Dijagnoza motora "Priora" vrši se testiranjem svih sistema i mehanizama za procenu njihovih performansi, kao i otkrivanje skrivenih defekata i kvarova.

Dijagnoza motora se obavlja u nizu u nekoliko faza. Prvo, mehanički je provjeren mehaničko stanje ožičenja, osigurača i svjećica, priključak konektora i cjevovoda je pouzdan. Procenjuje se stanje agregata, jedinica i mehanizama, senzori, filteri, pumpe itd.

Nakon toga se eliminišu identifikovane greške, a zatim se vrši kompjuterska dijagnostika paljenja, isporuke goriva, podmazivanja, hlađenja i izduvnih sistema. Prvo, severicira softver i proverava se operabilnost elektronskih komponenti, namotaja za paljenje, indikatora, senzora itd. u statičkom režimu.

Redovito trčanje gear dijagnostika "Priora" vam omogućava da stalno prati rad sklopova i mehanizama za procjenu njihove prikladnosti za upotrebu, kao i identificirati razne greške, kvarovi i nedostaci. Tokom dijagnostike ispituju se prednje i zadnje vešanje, upravljanje, kocioni sistem i prenos vozila.

Prednja osovina "Priora" izrađena je u nezavisnoj šemi sa teleskopskim naslonom, opružnim oprugama, donjim donjim polugama, produžavanjima i stabilizatorima bočne stabilnosti.

Zadnje vešanje zasnovano je na dva uzdužna kraka, amortizera i spiralnih opruga.

Glavni problemi šasije priore odnose se na curenje amortizera, neuspjeh spojnica CV, nosača i glavčine. Prema iskustvima vlasnika, eliminisanje ovih grešaka zahtevaće od 400 do 5.000 do 6.000 rubalja.

Slaba tačka upravljača je električni pojačavač. Prvi znaci neuspjeha ESD-a su tresenje i trzanje volana, kao i pojava velikih napora na upravljaču. Ovi problemi su povezani sa nedostacima dizajna. Po pravilu, otkaz erm-a se eliminiše tokom garantnog servisa od strane dilera proizvođača.

Ako je rok garantne usluge završen, moraćete da platite troškove pojačala, oko 10 hiljada rubalja i najmanje hiljadu rubalja za posao. Ponekad se ovaj problem eliminiše čišćenjem kontakata ili zamenom senzora brzine.

Naravno, svi znaju da je motor bilo kojeg vozila njegovo srce. I nikome nije tajna da bilo ko, čak i novo srce može početi da boli. A ako je pinched Trebalo bi odmah da se primetimo da remont motornog motora nije samo skup, već i izuzetno mukotrpno. Uključujući najviše - najbolje poznavatelje u odsustvu napredne opreme ne snosi se sa popravkom motora.

Za dobar primer, kao dijagnozu automobila, uzimamo domaći automobil pod nazivom "Lada Priora". Jedan od najčešćih problema ovog automobila je problem koji "motor za čekanje" stalno upali na njega, što rezultira tome što motor našeg automobila ne funkcioniše dobro i možemo reći da je loš. I ako započne, to boli funkcijom kul. Valjda ovdje vrijednost nedostaje, sadašnji auto servis podrazumijeva prisustvo napredne opreme, koja najjednostavniju dijagnozu priprema. U ovom slučaju će se koristiti multi-brand Launch X-431.

A ovde uređaj ukazuje na grešku koja nas ometa.Važno je napomenuti da ne postoji način za upravljanje oba merača automobila. Posete, kao da vlasnici homoseksualaca primaju ovaj ispis i razmišljaju, kao da imaju svaku priliku da ponište ovaj problem svojim rukama. Međutim, uključujući i ako kupi novi prijemnik i instalira ga na mašini za pisaće mašine, slomanje neće nestati na isti način, stoga, kao da se problem ne može Vrijedno je napomenuti da je u ovoj verziji skener skener, ali praktično nijedna inovativna oprema nikada neće promijeniti kvalifikacije profesionalaca i njenog eksperimenta. Problem je bio u svećama, od 4, samo 2. Zapravo, čini se da napor pobegne iz elektroda i priprema motor za nestabilan rad. Dvije neradne sveće je dozvoljeno reanimirati, očistimo ih, ali ne uz podršku štapića i gustim vazduhom i peskom.

Pored ove opcije, u svim servisnim stanicama svaki vlasnik vozila će verovatno potpuno zameniti ili oprati kapit, u skoro svim slučajevima verovatno će produžiti život još nekoliko hiljada kilometara.

Generalno, sa našim "visokokvalitetnim" benzinom, jednom u 25-30 hiljada putnih kilometara, bilo bi samo neophodno sprovesti preventivno održavanje automobila, nakon čega bi se dijagnostika popravila. Naravno, postoji nekoliko drugih mogućnosti za promenu i vođenje dijagnostičkih radova na automobilskom motoru. Na primer, takva opcija koju uzbudljivi uređaj za testiranje gustine sistema za unos i izduvne gasove može takođe instalirati na vašem vozilu. Princip rada je tačnost njegovog radnog procesa. To je razumljivo i ne traži posebna objašnjenja - na nekim mestima nije čvrsta, nakon toga ćemo videti dim, inače, slatko je slatko.

Bolje je provesti sveobuhvatnu dijagnozu automobila, naravno, u specijalizovanom automobilskom servisu uz pomoć posebne kvalifikovane opreme. Utostalom, gotovo sve ovo radi pre kupovine korišćene mašine. Verovatno, ovaj postupak vam omogućava da smanjite rizik od kupovine onoga što se zove "mačkica u mačku". I tek nakon ovakve dijagnoze, možete govoriti o onim pretpostavkama kvarova i da neprekidno zanatstvo ima mogućnost da postoji u svijećama. Ako su nakon mjerenja kompresije karakteristike u cilindrima vrlo različite, to znači da morate obaviti važnu popravku pogonske jedinice vozila. Moramo ga izvaditi iz motora, analizirati, glasati, kupiti najnovije kapacitete, polirati koleno i proizvoditi proizvodnju. Međutim, nakon što se ovaj motor uključi, već postoji nešto drugačiji sadržaj koji ćemo dodirnuti u drugom napomenu posvećenom ovom odeljku.

Osnov za popravku modernog automobila sa "injektorom" je tradicionalno dijagnoza. Za povezivanje upravljačkog računara mašine sa dijagnostičkim alatom ili skenerom je poseban dijagnostički konektor. On takođe mora biti u "Prioru". To jednostavno ne zna tačno gde. I ono što je tipovao.

Tip dijagnostičkog priključka za "Priora"

Tokom razvoja "injektorskih" automobila razvijene su različite varijante ispitivanja računara (elektronske kontrolne jedinice). U početku je sistem za čitanje kodova sa kontrolne lampice. Pod posebnim uslovima različitim za različite sisteme ubrizgavanja, kontrolna lampica je počela da treperi. Gospodar je mogao samo zapisati ritam na papiru i provjeriti tabelu kako bi utvrdio grešku.

Razvijeni su i drugi posebni dijagnostički uređaji:

  1. Dijagnostički adapteri za personalne računare.
  2. Automatski dijagnostički skeneri.

Postoje zasebni članci koji opisuju rad ovih uređaja. Ali oni, naravno, objedinjuju jednu stvar, za povezivanje opreme sa računarom potreban je poseban konektor. U početku su ovi priključci bili različiti za svaku marku automobila. Bilo je okruglog i kvadratnog. I samo uparene rupe za sondom, kao i na sistemima "VAG". Ali postepeno proizvođači su počeli razmišljati o ujedinjenju. Dakle, početkom 2000-tih, dijagnostički konektor OBD-2 se pojavio tako često.

Pažnja! Neki proizvođači automobila, koji uklavnom proizvode skupe, ekskluzivne marke automobila, i dalje koriste svoje "vlastite" konektore. Ali "Priora" je opremljena sa obd-2.

OBD-2 priključni uređaj i njegovi kontakti

Ovaj konektor je napravljen od plastike. Vezni deo izgleda kao trapezoid (vidi sliku). Generalno, ima 16 kontakata tipa "mama". Brojanje je iz gornjeg reda, s leva na desno. Gornja strana je široka strana trapezijuma. Za automobil "Priora" koriste se sledeći gnezdi:

  • Uzemljenje (uzemljenje), gnezda 4 i 5.
  • Stojeći "+" 12 Volt - 16.
  • Dijagnostička utičnica - 7.

Važno! U dijagnostičkoj utičnici "Priora" ponekad su uključeni i drugi gnezdi. Obično su to komunikacione linije sa dodatnim ECU-om i L-linijom za programiranje. Ne bi trebalo da se povežete sa njima bez posebnih sposobnosti u radu sa softverskim modulima.


Obično je oprema priključena na ovaj konektor kroz poseban "utikač". Plug-in konektor istog oblika, ali tipa "tata". Iako oni koji rade sa različitim adapterima mogu direktno voditi veze. Ovo se radi na nekim tipovima adaptera koji imaju zasebnu sondu K-linije. Samo zapamtite da se "+" i "-" za opremu moraju bez odlaganja uzeti iz baterije testiranog vozila.Inače, signal komunikacije će biti netačan.

Lokacija dijagnostičkog konektora

Pored toga što su ovi konektori imali različite oblike, bili su smješteni na različitim mestima. Na "Prior", skriven je vrlo pametno. Ne znajući gdje se tačno nalazi, vrlo je problematično da je pronađe.

Ne dozvolite da magla udari. Dijagnostički konektor OBD-2 na "Prior"nalazi se na unutrašnjem zidu kutije za rukavice sa strane putnika.Kako se zove - kutija za rukavice. Na delu koji je vezan za "bradu". Ovo se jasno vidi na fotografiji. Iskusni specijalista, majstor-dijagnostičar, bez problema se povezuje sa regularnim konektorom na dodir. Samo otvorite kutiju i zupčite se za svoje zidno gnezdo.

Related news

Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora image, picture, imagery


Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora 98


Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora 30


Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora 35


Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora 19


Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora 92


Program za android za test priors. Priručnici za dijagnostiku motora 45